Contact
Prima pagina >> Povesti pe bicicleta >> Poveste pe bicicleta, pe ulita bunicilor

Poveste pe bicicleta, pe ulita bunicilor

E drept ca mersul pe bicicleta nu se uita niciodata (am incercat de curand, pe noua pista din Iasi) dar nimeni n-a inventat nici un proverb despre cum se invata mersul pe bicicleta.
Sunt insa povesti cu rotite ajutatoare, parinti sau frati care te tin de la spate, de sa, sau biciclete mici, de copii, colorate si cu claxon.
Ei bine, in cazul meu, nici una din imbunatatire clasice pentru bicicletele de copii nu a mers atunci cand a fost vorba sa pedalez pentru prima data.
Nu cred ca aveam mai mult de 6-7 ani cand tatal meu se chinuia din rasputeri sa ma invete sa merg pe bicicleta: aveam bicicleta mea, micuta, roz, cu manere usor cauciucate, tata mesterise sa-i ataseze doua rotite ajutatoare, cu un scartait specific, plus ca "orele de condus" bicicleta avea loc pe teren adecvant,
drept ca-n palma, fara gropi.
Multe, multe zile a incercat in zadar tatal meu sa ma invete tainele biciclitului, nimic nu functiona si imi pierdeam echilibrul si increderea imediat ce el dadea drumul la sa.
In vara imediat urmatoare, in vacanta la bunici, am pus ochi pe bicicleta bunicului, o biciclera verde inchis, ruginita pe ici pe colo, cu o baa de-a lungul, cu saua prea inalta si cu buretele rupt, mult prea inalta pentru mine.
Am luat insa aratarea verde ca pe o provocare, ceva ce trebuia sa stapanesc in cele din urma.
Chiar si acum mama imi da acest episod drept exemplu pentru incapatanarea mea: intr-o dimineata,
asezata pe pragul casei bunicilor mei, mi-am strans cu hotarare sireturile la adidasi si m-am indreptat spre bicicleta sprijinita de scara de la pod.
Cateva ore si zgarieturi mai tarziu ai mei m-au gasit pedaland, pe bicicleta imensa si verde a bunicului,
 pe o ulita ingusta, plina de gropi si de pietre, cu saua pe care o coborasem lovind-o cu indarjire
cu ciocanul.
Asa am invatat eu sa biciclesc, dar de atunci mi-am cumparat doar biciclete potrivite.

Otilia, 24 de ani, Iasi
 


2010-10-04


Pentru a vizualiza acest film aveti nevoie de Flash Player

Formular Participare concurs TRIAL
  • Declaratie
  • Declaratie minori
  • Reguli generale